Spiegelmomentje: stekvirus

Stekvirus

Het heeft me te pakken. Het stekvirus. Stekken is leuk! Wist je dat er stekclubjes zijn?  Waar een ruilhandel van stekjes plaatsvindt?

Stekjes zet je op het water voor het raam. Of op een kek plantentafeltje. En dan heb je heeeeel veel geduld nodig.

Ondertussen bemoedig je elkaar als stekmatties. Omringt je babyplantjes met zorg en liefde. Ze hebben wel ingewikkelde Latijnse namen.

Ik denk in kleur en stijl. Dus ik beheer ‘lichtgroen stekje’, ‘warmgroen stekje’, ‘donkergroen stekje’, ’tijdloos chique stekje’ en ‘romantisch stekje’.

En dan komt de dag dat je stekje wortels heeft gekregen. Jij had al 10 keer wortel geschoten, maar dat terzijde.

Blij plant je je stekje in een met aarde gevulde bloempot. Het krijgt nog meer zorg en liefde. Tot het een echte plant wordt. Want dat kan dus gewoon!!!

Ik houd van dit soort projecten. Ik zie dan in gedachten al een groene oase aan de horizon opdoemen. Geen dure planten meer aanschaffen, maar je eigen tuincentrum aan huis.

Groen, groener, groenst.

Je eigen vensterbank raakt een keer vol, maar no problem. Je kunt legio oudjes blij maken door hun geraniums  te vervangen met fris groene planten, hoe leuk is dat?

Ik heb groene vingers, voor buiten. Maar  binnenshuis hadden we jarenlang NEP planten. Tsja, sorry… Dat is bij een stekclub not done om voor uit te komen. Maar oke, een beginnersfoutje zullen we het maar noemen.

Stekken is ook heel duurzaam. En duurzaam is hip. Hip voor nop.

Een nadeel…
Overal waar ik nu kom heb ik de neiging  om stekjes van planten te knippen. Mede stekkers zullen dat herkennen. Niet stekkers balen waarschijnlijk als een stekker.

Krijg je iemand op de koffie. Haalt diegene ineens een schaar uit haar handtasje. Vraagt: ‘Mag ik even?’ Sprint naar je vensterbank. Doet wat knip en snoeiwerk. En vervolgens een vreugdedansje omdat ze ‘gedempt creatief stekje’  kan toevoegen aan haar collectie.

Goed…
Ben jij nog op zoek naar een leuke, kneuterige hobby? Waarin je helemaal jezelf kunt zijn? Kom dan bij de stekclub. Je bent  meer dan welkom!

Er zitten echt niet alleen groene types bij. Tot nu zit ik in m’n uppie bij mn eigen cluppie. Ik zou zeggen: kom er vooral bij. Dan promoveer ik misschien van beginnend prutser naar beginner.

Ach, een mens moet een hobby hebben toch?