Even voorstellen

 

Even voorstellen…

Ik ben Christien van Olst, 40 jaar, getrouwd en moeder van 5  kinderen. Samen met mijn gezin woon ik in een jonge woonwijk van Zwolle.

Naast mijn gezin en familie zijn mijn vriendinnen erg waardevol voor mij.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig in onze tuin en houd ik van creatief bezig zijn. Schrijven, lezen, muziek luisteren en ‘kringloop shoppen’ zijn dingen die ik erg leuk vind om te doen. 

Daarnaast ben ik actief binnen het pastoraat van onze kerkelijke gemeente.  En uiteraard heb een passie voor kleur, kleding en styling.

Mijn verhaal… 

Na mijn opleiding HBO-V heb ik ruim 16 jaar als verpleegkundige binnen de zorg gewerkt. De laatste jaren bij een kleinschalige thuiszorgorganisatie in Zwolle.

Naast de directe zorg, hield ik mij vooral bezig met indiceren. Krijgt een cliënt de zorg die nodig is, en hoe verantwoorden we dat. Daarin werkte ik nauw samen met verschillende disciplines. 

Waarom ik destijds voor de thuiszorg koos? Ik hield van het directe, persoonlijke contact met mensen. Omdat je bij de voordeur letterlijk in iemands leefomgeving stapt, is het contact wat je opbouwt vaak heel persoonlijk. Achter die voordeur ontdek je elke keer wat anders. De ene keer is dat de voordeur van een villa, de andere keer dat van een sociale huurflat.

Ik vond het een uitdaging, om de tijd te nemen en te luisteren naar het levensverhaal van de cliënt. Om net dat laagje dieper te  gaan, en de onderliggende hulpvraag naar boven te halen. 

Door de verschuiving van mijn takenpakket binnen de zorg, kwam ik onvoldoende aan het persoonlijke contact met de cliënt toe. Terwijl dat juist hetgeen was, waarom ik voor de zorg had gekozen.

Toen ik zelf ziek thuis kwam te zitten, heb ik veel nagedacht. Omdat ik altijd voor anderen aan het zorgen was, zorgde ik niet goed voor mezelf. Ik had een patroon ontwikkeld, van doorgaan tot het niet meer gaat. Soms komt er zoveel voorbij op je levenspad, dat stug doorgaan  de enige manier lijkt om staande te blijven.

Omdat ik al zo lang in de overleef stand zat, wist ik niet meer hoe ik echt kon voelen en verwerken. Ik ging door tot het niet meer ging. Dat ik daarbij heel hard aan mezelf voorbij liep, en mezelf daarin niet serieus nam, zag ik pas achteraf.

Ik werd stil gezet om bepaalde thema’s in mijn leven een plek te gaan geven. In plaats van te blijven negeren. Doordat ik die confrontatie aan ging, kwam ik veel dichter bij mezelf. Bij m’n gevoel, m’n passie maar ook bij m’n kwetsbaarheid. Waardoor ik uiteindelijk stap voor stap, mezelf terug mocht vinden.

Andere koers… 

Daarmee groeide mijn verlangen om uit te delen naar anderen. Voor mij betekende dat; de knoop doorhakken en mijn baan als verpleegkundige op zeggen. Om een andere koers te gaan varen.

Ik had al langer het verlangen om specifiek met vrouwen te gaan werken. Om vrouwen te laten zien welke kracht ze in zich hebben. Zodat ze (weer) gaan schitteren en stralen.  Op een bijzondere manier kwam de opleiding kledingcoach voorbij, en liet me niet meer los. 

Hoe meer ik me erin verdiepte, hoe enthousiaster ik werd. Ik besloot een sprong in het diepe te nemen, en de opleiding te volgen. Zodat ik zelfstandig kleur, kleding en stijladvies zou kunnen geven. Door de opleiding leerde ik hoe je door middel van jouw juiste kleur en persoonlijke kledingstijl, je karakter kan versterken. Waardoor je zowel van buiten als van binnen, meer in je kracht kunt gaan staan.  Met name het psychische effect daarvan, boeit mij enorm.

Veel vrouwen zijn ten diepste erg onzeker. Over hun uiterlijk en of ze wel goed genoeg zijn. Door de dingen die ze meemaken, vormen ze zich een beeld van zichzelf. Dat beeld klopt niet altijd met de werkelijkheid. Maar vrouwen hebben ook een kracht in zich, waar ze zichzelf niet altijd bewust van zijn.

Ik herken dat proces van binnenuit. Ik ben dankbaar dat ik door de diepte heen ontdekte dat het enorm helend kan zijn om je eigen kwetsbaarheid te omarmen. Door dit op de juiste manier in te zetten, kan het uiteindelijk je kracht worden. Ik vind het een uitdaging om de mooie eigenschappen die elke vrouw in zich heeft, naar boven te halen. Zodat ze weer gaat stralen, zoals ze bedoeld is. Dat gun ik iedere vrouw!