Even voorstellen

Even voorstellen

Wie ben ik…

Ik ben Christien van Olst, 42 jaar, getrouwd en moeder van 5 opgroeiende kinderen. Samen wonen wij in een jonge woonwijk van Zwolle, Stadshagen.

Naast mijn gezin en familie zijn mijn vriendinnen erg waardevol voor mij. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd met hen door. Ook ben ik vaak in de tuin te vinden en heb ik aardig groene vingers ontwikkeld. Ik ben graag creatief bezig, mijn projectjes wisselen nogal eens. Schrijven, lezen, muziek luisteren en ‘kringloop shoppen’ zijn dingen die ik graag doe. Daarnaast ben ik christen. Een zondagse dienst bezoeken voelt voor mij als ’thuiskomen’. In deze gemeente zet ik mij actief in binnen het pastoraat van onze kerkelijke gemeente.

En uiteraard heb ik een passie voor kleur, kleding en styling!

Zorgen voor…

Na mijn opleiding HBO-V heb ik ruim 16 jaar als verpleegkundige binnen de zorg gewerkt. De laatste jaren bij een kleinschalige thuiszorgorganisatie. Naast de directe zorg, hield ik mij bezig met indiceren van zorg. Daarin werkte ik nauw samen met verschillende disciplines.

Contact

Waarom ik destijds voor de thuiszorg koos? Ik hield van het directe, persoonlijke contact. Waarbij ik de tijd nam om te luisteren naar het levensverhaal van de cliënt. Om net dat laagje dieper te  gaan, en de onderliggende hulpvraag naar boven te halen. Door de verschuiving van mijn takenpakket, kwam ik voor mijn gevoel onvoldoende toe aan persoonlijk contact met de cliënt. Terwijl dat juist hetgeen was, waarom ik voor de zorg had gekozen.

Overleven

Ik kwam zelf voor een langere periode ziek thuis te zitten. Omdat ik altijd voor anderen aan het zorgen was, zorgde ik niet goed voor mezelf. Ik had een patroon ontwikkeld, van doorgaan tot het niet meer gaat. Soms komt er zoveel voorbij op je levenspad, dat doorgaan  de enige manier lijkt om staande te blijven.

Omdat ik al zo lang in de overleef stand zat, wist ik niet meer hoe ik echt kon voelen en verwerken. Ik ging door tot het niet meer ging. Dat ik daarbij heel hard aan mezelf voorbij liep, en mezelf daarin niet serieus nam, zag ik pas achteraf.

Andere koers…

Daarmee groeide mijn verlangen om hierin andere keuzes voor mezelf te maken. Dat betekende : de knoop doorhakken en mijn baan als verpleegkundige opzeggen. Om een andere koers te gaan varen. Ik had al langer het verlangen om specifiek met vrouwen te gaan werken. Om vrouwen te laten zien welke kracht ze in zich hebben. Zodat ze (weer) gaan schitteren en stralen.  Op een bijzondere manier kwam de opleiding kledingcoach voorbij, en liet me niet meer los.

Kledingcoach

Ik besloot een sprong in het diepe te nemen, en de opleiding tot Kledingcoach bij Mooi! Stijlopleiding te volgen. Zodat ik zelfstandig kleur, kleding en stijladvies zou kunnen geven. Door de opleiding leerde ik hoe je door middel van jouw juiste kleur en persoonlijke kledingstijl, je karakter kan versterken. Waardoor je zowel van buiten als van binnen, meer in je kracht kunt gaan staan.  Met name het psychische effect daarvan, boeit mij enorm.

Sunita Stijladvies…

Op 1 juli 2019 ben ik met Sunita Stijladvies voor mezelf begonnen . Daar ben ik tot op de dag van vandaag ontzettend dankbaar voor. Sunita is de naam die ik bij mijn geboorte in India kreeg, het land van mijn roots, maar ook de veelkleurigheid. Een passender naam voor mijn bedrijf kon ik niet bedenken. ..

Kleurcoach

In het najaar van 2020 heb ik bij Regien Strategier Opleidingen een opleiding tot kleurcoach gevolgd. Waardoor ik mij gecertificeerd kleurcoach mag noemen. Mijn kleuranalyses zijn gebaseerd op het 78colorsystem, /systeem waarmee je heel specifiek kleuranalyses kunt afnemen . Daarbij deed ik in 2021 de specialisatie ‘grijs haar’ en denk ik graag mee rondom het grijzer worden en het kiezen van een passend kleurpalet.

Make up kleuradvies

Eind 2020 heb ik mijn kleur en kleding adviezen uitgebreid met make up kleuradviezen. Midden 2022 deed ik de training tot Skin Color Specialist, waarbij ik een specifieke huidskleur analyse doe. Ik zoek daarbij de perfecte match tussen huidskleur en make up op basis van jouw persoonlijke kleureigenschappen. Hierbij werk ik met de minerale make up van Skin Color Cosmetics.

Ook werk ik samen met top verzorgingsproducten van LR Health and Beauty, (oa Aloe Vera en essentiele oliën) die je via mijn webshop kunt bestellen.

Naast dat ik graag individueel met klanten werk, houd ik van samenwerken en van groepsprocessen. Regelmatig organiseer ik met diverse collega’s workshops of events binnen het thema kleur, kleding en styling.

Laagje dieper

Ik ben dankbaar dat ik door de diepte heen ontdekte dat het enorm helend kan zijn om je eigen kwetsbaarheid te omarmen. Door dit op de juiste manier in te zetten, kan het uiteindelijk je kracht worden.

Vanuit het verlangen om daar wat mee te doen heb ik in het voorjaar van 2021 de opleiding tot gedragscoach via Ben Vitaal gevolgd. Om langer met een klant mee op te lopen in de vorm van coaching. Te denken valt aan thema’s als onzekerheid, zelfbeeld, balans vinden, nieuw gedrag aanleren en integreren in je leven. Hierdoor kan ik met een klant aan de slag op die diepere laag. Veel vrouwen zijn ten diepste erg onzeker. Over hun uiterlijk en of ze wel goed genoeg zijn. Door de dingen die ze meemaken, vormen ze zich een beeld van zichzelf. Dat beeld klopt niet altijd met de werkelijkheid. Maar vrouwen hebben ook een kracht in zich, waar ze zichzelf niet altijd bewust van zijn.

Veel vrouwen zijn ten diepste erg onzeker. Over hun uiterlijk en of ze wel goed genoeg zijn. Door de dingen die ze meemaken, vormen ze zich een beeld van zichzelf. Dat beeld klopt niet altijd met de werkelijkheid. Maar vrouwen hebben ook een kracht in zich, waar ze zichzelf niet altijd bewust van zijn.

Ik vind het een uitdaging om de mooie eigenschappen in elke vrouw naar boven te halen. Zodat ze dit (weer) ziet en gaat stralen zoals ze bedoeld is. Dat gun ik iedere vrouw!