Spiegelmomentje: beste premier Rutte

Beste premier Rutte,

Hoewel ik me realiseer dat u druk bent, vraag ik tóch vijf minuten van uw tijd. Ik vraag me af; hebt u achter de schermen een modeontwerper in dienst die outfits maakt voor Nederland na lock down? Anders vissen we straks achter het net.

U zegt: ‘anderhalve meter is het nieuwe normaal’. Maar HOE dan? Een deel van de mensheid begrijpt geen anderhalve meter. Toen u dit invoerde, bleek wel dat dyscalculie een groeiend probleem van onze samenleving is. Sommigen snappen de som 1 + 0.5 = 1.5 echt niet.

Hoe gaan we die anderhalve meter handhaven? Wanneer kinderen weer naar school gaan, we buitenshuis werken en er op uit gaan in onze vrije tijd? Hoppa het virus krijgt in rap tempo ruimte om zich wederom te verspreiden.

Dat wordt chaos daar kunt u op wachten. Anderhalve meter? Was da? Na quarantaine wil Nederland knuffelen. Gelukkig kunnen zij, die geen zin hebben om Jan en Alleman te omhelzen, zich nog beroepen op die anderhalve meter. Dus om elkaar niet massaal te besmetten via goedbedoelde knuffelberen, hierbij een voorstel.

Hoe we die anderhalve meter introduceren binnen het nieuwe normaal zonder overspannen handhavers? Door de mensheid ‘het anderhalve meter pakkie’ aan te meten.

Dit ziet er als volgt uit:
– Men neme een opblaasbare zwemband met diameter van anderhalve meter.
– Daar overheen kan iedere willekeurige outfit worden gestyled.
– Het pakkie krimpt mee. Wanneer we de teugels mogen laten vieren, laten we lucht ontsnappen via het ventiel.
– Stap voor stap sámen wennen aan het nieuwe normaal.


Wat levert al dat gezwets u op?
– Voor iedere Nederlander een tsjakka model in Jip en Janneke taal. Volhouden wordt easy peasy.
– De economie en kledingindustrie krijgen een boost. Dus gelukkige ondernemers.
– Een waardering voor onze burgers met of zonder vitaal beroep. Niet te vergeten hen die uren in het leren rekenen van hun koters investeerden.

Met dit concept kunt u zo de boer op:
‘Het nieuwe normaal is een makkie in je anderhalve meter pakkie.’
Vriendin Irma weet daar vast een leuke mime op te verzinnen.
Ik kijk uit naar de dag dat we weer los rond mogen lopen en elkaar begroeten in onze nieuwe outfits. De een nog hipper en kleurrijker dan de ander.

Kent u in uw netwerk een modeontwerper die hier brood in ziet? Wilt u mij dan connecten? Ik heb er octrooi op aangevraagd. Maar geen probleem, daar komen we samen wel uit. Zelf zou ik graag een vrouwelijk ontwerp zien. Voor u dacht ik aan een klassieke variant. En Irma kan de smiley vast waarderen.

Nou premier Rutte, inkoppertje toch? Ik kijk uit naar de eerste persconferentie in nieuwe stijl!

Was getekend,

Sunita Stijladvies