Spiegelmomentje : kofferstress

De vakantie staat weer voor de deur. En dat betekent soms vakantiestress. Want wat neem je allemaal mee in die koffer.

Ieder jaar krijg ik het weer voor elkaar om met een overvolle koffer op vakantie te gaan. Om vervolgens maar een paar dingen uit die koffer te dragen, en de rest gaat onaangetrokken weer mee terug naar huis.

Jammer van het werk, want wanneer iets 2 weken opgevouwen in een klamme koffer heeft gelegen leg ik het thuis niet zo weer in de kast. Dus levert het me na die tijd ook nog eens een hele berg was op.

En dan te bedenken dat ik niet 1 maar 7 koffers moet vullen… Dan kan je je dus al een beetje voorstellen, hoe afgeladen wij ieder jaar weer op vakantie gaan.

M’n man, die overigens weinig met kleding heeft,, zegt me van te voren al, ‘niet teveel meenemen hoor’. Als het aan hem ligt, neemt hij 2 outfits mee voor de hele vakantie, en daar redt hij zich prima mee. Daarom pak ik zijn koffer ook in, want dan weet ik iniedergeval dat hij er wel netjes bij loopt.

‘Nee tuurlijk niet’, zeg ik dan, om vervolgens op ’t laatste moment toch nog even snel wat laatste dingetjes bij de koffers in te stoppen.
Want stel, je hebt de hele vakantie regen in Frankrijk. Gebeurt wel nooit, maar zul je net zien, dat dat gebeurt als wij daar op vakantie zijn.
Of je kinderen vallen in een sloot met modder, en je zult net niets fatsoenlijks meer bij je hebben. Die kans is sowieso niet heel onwaarschijnlijk, als je onze kids kent. Dus dan kun je maar beter op alles voorbereid zijn.

Vorig jaar gingen we voor het eerst kamperen met onze eigen tent. Ongelooflijk wat je dan als gezin met 7 überhaupt allemaal mee moet nemen. Maar: we hadden een mooie oplossing. Een grote dakkoffer met zo’n handig karretje achter de trekhaak, en zo vertrokken wij met ons gezin naar Frankrijk.

Ik dacht ‘mooi, dan hoef ik me niet in te houden, en kunnen al die leuke jurkjes mee die ik in gedachten had’ . Want camping-life betekent voor mij: basic leven, maar… ik wil er toch ook wel een beetje leuk uit zien. Een trainingspak met crocs is nog steeds niet m’n favoriete vakantiegarderobe.

Uiteindelijk vond ik dat ik voor mijn doen echt wel basic ingepakt had. (moest ook wel, anders paste de koffer echt niet dicht) En oké, ondanks dakkoffer en karretje zaten de kids hutje mutje op de achterbank. Ieder leeg plekje was benut.
Zo’n idee van: proppen en dan snel de deur dichtdoen, zodat alles er net inpast. En dan hopen dat bij het eerste beste tankstation niet al onze vakantiespullen op de parkeerplaats belanden…

Dat ik zelf ook ongeveer met m’n benen in m’n nek zat, nam ik maar voor lief. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden toch?

Vervolgens hadden we iedere dag een temperatuur van boven de 30 graden, en liepen de kids de hele vakantie in hun zwemspullen, en hebben ze misschien welgeteld 2 setjes kleding aangehad. Tsja… Dat dus.

Dit jaar wil ik het anders aanpakken. We gaan wel basic leven, maar dan in een ingerichte caravan. Scheelt een heleboel bagage. Maar daarmee wil ik mezelf ook uitdagen om het eens echt met minder te doen.

Wat ga ik in m’n koffer stoppen? 2 leuke jurkjes, 2 shirtjes met korte mouw, 2 rokjes/korte broeken, 1 lange broek, een vest, een spijkerjasje en een warme trui. 1 paar sandalen en 1 paar sneakers en m’n wandelschoenen. Door kleding mee te nemen die qua kleur allemaal met elkaar te combineren zijn, bv blauwe spijkerbroek, wit shirtje, rood vest, blauw rokje met print, neutrale kleur schoenen, is alles onderling weer te combineren. Nog een paar leuke accesoires en je ziet er toch elke dag net even weer wat anders uit. Ik ben benieuwd of het me gaat lukken…

Geen reacties om te tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.