Spiegelmomentje: sokkentrend

Sokkentrend 

Wij hebben een monster in huis. En het eet sokken. Geen sok is veilig. Stoere jongenssokken,  roze meisjessokken, zweetsokken, geitenwollensokken. De grootste missie van dit monster is tweedracht zaaien. En voorkomen dat er 2 dezelfde sokken in mijn gestructureerde huishouden zijn.

Lang leve het slipper en sandalen seizoen in de zomer. Lekker met je blote voeten de wereld betreden. Zonder die ellendige sokken. Het sokkenmonster kan bijkomen van de overuren die hij in de winter heeft gedraaid.

Zodra het herfst is en m’n kinderen niet meer sokloos de deur uit kunnen gaan,  wordt het monster weer actief. ‘ Lang genoeg geluierd. Werk aan de winkel’. Hier in huis heeft hij vrij spel met 5 paar  kindervoeten.

Elk jaar trap ik er weer in. En vul ik onze sokkenvoorraad aan. In de sale uiteraard, want ik ken mezelf ondertussen. Rond de kerst zijn diverse paartjes al eenzame enkeltjes geworden. Soms vindt een oplettende kijker een verloren enkeltje. En worden 2 enkeltjes herenigd als paartje. Merry Xmas.

M’n dochter is er al heel lang klaar mee. Die trekt stug 2 verschillende sokken aan.  En doet niet eens meer de moeite  om een matchend paar bij elkaar te zoeken. Heeft de hoop  opgegeven dat ik ’t monster er ooit onder krijg. Dus wat doe je dan als tiener? Vooral je eigen koers varen!

In het begin wilde ik die neiging corrigeren. ‘Meid, het is best apart als je onder die leuke broek 2 verschillende sokken aan hebt.’ Schouderophalend keek ze me dan aan. ‘Waarom? Is juist leuk, dit hoort gewoon bij mij’, was haar nuchtere antwoord. Oke, ik geef toe: ik moest even wennen aan het feit dat anders zijn ook gewoon heel leuk kan zijn.

En eigenlijk vind ik het stiekem best stoer van d’r. Niet ingewikkeld doen.  Omdat ooit bedacht is, dat je 2 dezelfde sokken hoort te dragen. Maar jezelf durven zijn. En vol overtuiging aandoen, wat bij je past. Zeker, het is voor een groot deel  gemakzucht. Maar ze spiegelt me ook. Door een vette knipoog te geven naar de voorgeschreven stylingregels. ‘Mam, doe jij vooral lekker jouw ding met die kleurtjes enzo. I do it my way’. Toppertje!

Dus bij deze, introduceer ik gezinsbreed deze frustratie besparende trend. Enkeltje of paartje, alles belandt schoon gewassen in 1 grote mand. En ieder zoekt z’n eigen sokkencombinatie uit. Wil je veilig een paartje dragen? Prima, zal ik zeker stimuleren!  Maar heb je een foute, tegendraadse dag? Combineer er dan vooral op los.

Ik zeg: lang leve de #2 enkeltjes. Dat wordt DE trend van 2020. Een paartje dragen is ZO 2019. Jôh, wist je dat ècht nog niet??? 

Dus zie je een van mijn kids met 2 verschillende sokken lopen? Dan is dat geen kind dat aan z’n oplettende moeder is ontsnapt. Maar dat is gewoon súper hip, dames! En hé, hoe moeilijk wil je het jezelf maken?

Doe je mee? #2enkeltjes#idoitmyway#gewoonomdathetkan