Spiegelmomentje: sunita

Spiegelmomentje

Ook zo aan het genieten van het mooie weer? Of vind je het veel te warm? Voor mij is de zomer het beste seizoen van het jaar. Vanaf het moment dat het zo’n 25 graden of warmer is, begin ik te leven, voel ik me fijn. Heerlijk, om in m’n zomerjurkje, zonnebril op en slippers aan, te genieten van al het moois in de tuin. Om volop te genieten van de kleur van de hortensia’s, de geur van lavendel, en trampoline-springende (of ruziemakende) kinderen om me heen.

Maar deze temperaturen weerhouden me er ook niet van, om actief met een emmer sop m’n huis eens flink te poetsen. Of om eindelijk eens allerlei klusjes te doen, die al veel te lang waren blijven liggen. Ik denk dat het in mijn genen zit, dat ik zo goed tegen de warmte kan.

Je vraagt je misschien af waarom ik m’n bedrijf Sunita heb genoemd. Sunita is mijn Indiaase naam. Ik ben geboren in India. Toen ik 15 maanden was, ben ik geadopteerd, en kwam ik naar Nederland. Sunita is de naam die ik kreeg in mijn geboorteland, en die ik meenam naar Nederland. Hier in Nederland werd het Christien, maar Sunita is wel een van m’n doopnamen gebleven.

De afgelopen periode ben ik bezig geweest om langzaam maar zeker Sunita weer te verbinden aan Christien. Een proces wat niet altijd makkelijk is. Ik probeer steeds meer in m’n eigen spiegel te kijken, en te ontdekken en accepteren wie ik ten diepste ben. Om m’n hart te volgen, de waarheid te omarmen, en de juiste keuzes daarin te maken. Door mijn bedrijfje de naam Sunita te geven, wil ik mezelf uitdagen, om te laten zien, wie ik ben. Zoals ik door mijn Schepper bedoeld ben.

De naam Sunita staat voor mij voor inspiratie, gevoel, creativiteit, zon en warmte. Als ik op internet zoek naar de betekenis van de naam Sunita, kom ik het volgende tegen: Hindoestaanse naam voor een meisje, grote leider, zon, bekwaam, serieus, modern, vriendelijk, attent, vrolijk, royaal, vluchtig, temperament, actief, creatief, gelukkig. Leuk om te merken dat het op een paar uitzonderingen na, best beschrijvend is voor wie ik ben.

Op mijn website en social media deel ik informatie, tips en weetjes over kleur, kleding en stijl, Maar je zal er ook regelmatig een blog vinden. Schrijven is iets wat ik al veel te lang niet gedaan heb. Maar wat ik wel weer hoop op te pakken. Tijd nemen om stil te staan bij spiegelmomentjes. Ik geloof niet in perfectie, in nastreven van iets waarin je toch telkens weer faalt. Ik geloof wel in kracht door kwetsbaarheid. Dat vraagt soms lef. Maar maakt je wel vollediger mens. Ik hoop jou hierin te mogen inspireren. Zodat we samen steeds meer durven te leven, zoals we bedoeld zijn.

Hele fijne zonnige zondag toegewenst!

Afbeelding kan het volgende bevatten: bloem, plant en natuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.