Spiegelmomentje: hulde aan de joggingbroek


‘Hoe combineer ik nou die joggingbroek’ vroeg een vriendin voor de grap aan mij. Zij vindt het heerlijk om thuis in joggingbroek te chillen. Ik plaag haar dan: “een joggingbroek is voor op de camping, niet voor thuis hoor’.

Nu was zij aan zet. Want tja, ze gaat deze zomer naar de camping. En er is 1 kledingstuk wat absoluut meegaat: haar joggingbroek. Hoog tijd voor wat campingstylingregels 2020.

Eigenlijk is er maar één regel: OP DE CAMPING KAN ALLES. Doe aan waar jij je fijn in voelt. Heeeeerlijk. Álles loslaten. Da’s vakantie! Op de camping zijn we één grote familie. En accepteren we elkaar zoals we zijn. Hoe je er ook bij loopt.

Al zit je elke dag in hetzelfde kloffie voor je caravan. Of shine je als topmodel in je zoveelste bikini langs de waterkant. Het boeit eigenlijk niemand. Op de camping mag je gewoon je joggingbroek aan. Die ene keer per jaar: ik zie t door de vingers.

Maar hoe combineer je hem? Je kunt natuurlijk doen alsof het heel hip is, die joggingbroek. Dan stijl je hem met een blazer, een matchende top en naaldhakken. Keurig gelakte nagels en uiteraard je nieuwste Ray Ban zonnebril op je hoofd.

De modepopjes van de camping zullen hun wenkbrauwen fronsen als jij zo bij de Bingo verschijnt. Maar jij zet gewoon je: ‘hey-joh-dit-is-super-hip gezicht’ op. Dan maak je hoe dan ook een statement. Een keer raden wie er de volgende dag in deze outfit langs jouw tent paraderen? Precies, de modepopjes. Hopelijk zijn de winkels voorbereid op een joggingbroek-run deze zomer. Ze konden wel eens als warme broodjes over de toonbank gaan. Maar hoe leuk is dat, jij bent gewoon een trendsetter!!!

Wil je de joggingbroek liever oerdegelijk dragen? Combineer hem dan met bont gekleurd trainingsjasje en te strak hemdje. Waarbij je uiteraard nét je buik even laat zien. Je kapsel super strak in de lak. En wees niet zuinig met gouden of zilveren bling bling. Stijl het af met je vette Nikes of Crocs. Je draagbare speaker mag op vol volume, want iedereen mag meegenieten van jouw André Hazes toppers. Is dus óók een mogelijkheid…

Ben je meer van het type, ‘doe-maar- gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg’? Dan kan je de joggingbroek ten alle tijde dragen met één van je fleecevesten in combinatie met een verwassen shirt. Daarbij draag je sokken mét sandalen. Of je badslippers met witte badstof sokken. Daar mag je tegenwoordig de straat ook weer mee op.

Zoals je leest, ideaal kledingstuk die joggingbroek. Je kan er alle kanten mee op. Eigenlijk verdient hij een plekje in mijn basisgarderobe. Bij deze is de joggingbroek in ere hersteld. Hulde aan wie hulde toekomt. Fijne vakantie!