Inspiratie: second hand

Ik houd van kringloopwinkels, speuren op marktplaats en rommelmarkten. Ik kom zelf ook graag in winkels met nieuwe kleding, maar als ik in de buurt ben van een tweedehands winkel, loop ik er meestal wel even naar binnen. Vind jij dat ook leuk, of is tweedehands niets voor jou? In de buurt van Zwolle kan je je hart ophalen, als je voor weinig geld, de leukste dingen wilt scoren.

Een klein overzicht van tweedehands winkels in de buurt van Zwolle die er voor mij uitspringen:

 • Kringloop Zwolle.
  Verrassend wat je daar soms kan vinden voor weinig. Van koffiekopje tot fauteuil.
 • Kledingwinkel Appel & Ei Zwolle
  Verkoopt mooie trendy tweedehands merkkleding.
 • Dorcas winkel Hattem
  Wordt gerund door vrijwilligers en de opbrengst gaat naar projecten in het buitenland voor de allerarmsten van onze samenleving.
 • The Gift City
  Verkoopt nieuwe en tweedehands spullen. Mensen met een gat tot de arbeidsmarkt krijgen hier een kans om weer in het arbeidsproces te komen.
 • De Buurman Hasselt
  Zeker de moeite waard als je van tweedehands kindermerkkleding houdt. Lever je daar je eigen kleding in, krijg je ook zelf een bepaald percentage van het verkoopbedrag terug.

De tijd dat kringloop shoppen alleen voor mensen met een klein budget was, ligt achter ons. Het is tegenwoordig hip om de leukste dingen op de kop te tikken, het te pimpen met een likje verf, en vervolgens in je interieur te zetten. Pinterest staat vol met leuke ideeën.

Aan duurzaamheid willen de meeste mensen hun steentje wel bijdragen. Maar waar moet je beginnen? Tweedehands winkelen helpt zeker daarbij. Je hoeft er niet eens zelf wat te kopen, je kan er ook alleen je eigen, nog bruikbare spullen naar toe brengen. Jij een opgeruimd huis, en een ander voor een klein prijsje een nieuw kledingstuk of een ander item.

Hoe doe je dat dan?

Stel:
Je hebt deze zomer een feestje van een goede vriendin. De vakantie staat voor de deur, maar je hebt even geen zin of budget om iets nieuws te kopen. Kijk eens in je kast of je nog een basic zwart jurkje hebt hangen. Zo niet, erg handig om er eens 1 op je verlanglijstje te zetten. Een zwart jurkje kun je namelijk eindeloos combineren. Bij Appel en ei, heb je hele mooie zwarte jurkjes voor weinig. Als je geluk hebt bijvoorbeeld van Studio Anneloes of een ander merk.

Zit er een kringloopwinkel bij je in de buurt? Kijk dan ook eens naar de grote collectie leuke sieraden en accessoires die je daar kan vinden.
Shop bij je zwarte jurkje een gele kralenarmband met een gele sjaal of vestje. Een zwarte sandaal of sneaker heb je misschien zelf nog wel in je kast staan. Door het zomerse geel met het zwarte jurkje te combineren zie je er tijdens het feestje sportief en toch netjes uit.

In de winter combineer je dan dat zelfde zwarte jurkje weer met een mooie panty, een chique rood jasje van Appel en ei, nette pumps, en een leuke lange ketting van Dorcas, en je bent zo weer klaar voor de feestdagen.

Als jij je basisgarderobe op orde hebt, kun je door alleen de toevoeging van een nieuw accessoire, of hippe kleur steeds weer de meest verrassende combi’s maken. Jezelf leuk kleden, hoeft niet duur te zijn.

Wil jij ook graag een goede basisgarderobe hebben? Of ben je wel toe aan persoonlijke styling tips, omdat je niet goed weet hoe je dingen met elkaar kan combineren. Ik kijk graag met je mee, naar wat jouw mooiste kleuren zijn, en welke kleding je het best kan dragen met jouw pasvorm. Binnen jouw budget gaan we dan kijken, hoe we je garderobe weer passend kunnen maken. Zodat je niet steeds met miskopen thuis komt. Wel goed voor de kringloopomzet, maar iets minder voor je eigen portomonee.

Zo’n persoonlijk advies is misschien best even een investering. Maar je zult zien, als jij geen kleding meer koopt die maar in de kast blijft hangen omdat het niet bij jou past, dan levert het je uiteindelijk ook een heleboel op!