Spiegelmomentje: dansen in de regen

Dansen in de regen

Oeh wat een lastige quote op een dag als deze.  Ik hoor de regen op de ramen tikken. En zie de dag in het water vallen. We hebben de afgelopen weken de ballenbak, het zwembad en de leukste Netflix films al afgevinkt. De kinderen zijn toe aan buitenspelen. In het bos, of naar de speeltuin. Als ze maar vitamine D kunnen inademen en adrenaline kunnen uitademen.

Na weken vol zon moeten we het nu doen met ‘middelmatig’ weer.  Regen is zegen. Absoluut!
Maar jammer voor diegene die de vakantie in Nederland  doorbrengt. Als ik dit zou lezen wanneer ik was weggespoeld in m’n tentje na een stortbui.
Zou ik zeker geen vreugdedansje in de regen doen.

Hulde aan de vrouw die deze quote vol blijdschap over zich uitspreekt. En dan nog stralend ‘SHINE’ roept als ze ’s morgens op haar fiets door de regen moet.

Mijn reactie zou zijn:
‘Waarom heb IK altijd regen in de vakantie?’.
‘Ik ga noooit meer kamperen in Nederland’.
Helpende gedachten die m’n humeur op een dergelijk moment niet ten goede komen.
Wanneer iemand dan tegen me zegt: ‘Wees blij met regen, want als je niet blij bent regent het ook’. Mmm…

Op regen-vakantie-dagen is het een hele klus om met elkaar de sfeer positief te houden.                 Kinderen die elkaar na 5 weken vakantie niet heel veel ruimte gunnen. ‘Zij kijkt naar mij’ is al genoeg om de strijdwapens op te pakken. ‘Vrede op aarde’ . Oh nee, dat is met kerst.

Vol geduld probeer ik niet overal op in te gaan.  En haal ik de pedagogische trucendoos uit de kast. Op de handleiding staat: ‘Leer kinderen om onderlinge ruzies zelfstandig samen op te lossen. Het gezin is de beste leerschool. Het recht van de sterkste geldt. Ben je niet sterk en groot, dan moet je slim en vindingrijk zijn!’

Soms test ik of de handleiding nog werkt. Wanneer indianengeluiden bijna niet te negeren zijn. Even de juiste overweging maken: vallen er gewonden? Nee! Ok dan kan ik nog even doen of ik oostindisch doof ben. En echt, 9 van de 10 keer, zijn ze in no-time weer vol pais en vree samen aan het spelen. Alsof er niets aan de hand is. Waar maak ik me  druk om?

Er komt vast nog een regen-vakantie-dag waarop ik alle MAMS ga tellen die voorbij komen. Ik ben enorm dankbaar dat ik die naam 5 keer draag. Maar na de 500e keer op een dag. Op het moment dat je net 2 minuten voor jezelf hebt…. ‘Mama, mam, mahammm’! Whaaaaaaa.
Weg pedagogische trucendoos.,

Om me heen hoor ik gelukkig dat andere moeders dit na 5 weken vakantie herkennen.  Na 6 weken vakantie is het gezond dat mama overdag weer deels ingewisseld wordt door juf. Die weet daar vast pedagogisch perfect mee om te gaan. Zonder trucendoos en handleiding.

‘Wees blij als het regent, want als je niet blij bent regent het ook.’ Als ik het doortrek naar grotere dingen denk ik dat er een kern van waarheid in zit.
Ik kan er voor kiezen om m’n humeur te laten bepalen door omstandigheden buiten mijzelf. Dan word ik geleefd.
Maar ik kan ook oefenen.
Door in bepaalde omstandigheden  m’n glas als halfvol ipv. halfleeg te leren zien.
Dat schijnt een ander licht op  een situatie.

Middenin de storm en regen leren dansen. Omdat het leven, zoals dat op me afkomt, de realiteit is. Die ik meestal niet zelf kan veranderen. Ik kan wachten tot de storm gaat liggen. Maar ik kan ook alvast leren dansen in de regen. In het hier en nu. Omdat ik het daar nu mee te doen heb.

Ik denk dat ik op deze regendag de kinderen maar even aan m’n man overlaat. Die moet ook weten dat ie papa is toch? Maken we er een battle van. Kijken of hij de highscore van de  ‘Papa, pap, pahappp’ frequentie kan verbreken. Leuk idee voor een dag als deze.

Zelf ga ik me vandaag maar op het sorteren van de kledingkast storten.  Lange broeken en lange shirts weer de plank. Truien naar voren halen. Herfstkleding alvast in het zicht. Als het dan toch doorregent, pak ik de kasten van de kinderen ook maar mee.
Krijgt  m’n man een voorzetje om de battle te winnen. En wie weet, vanmiddag paraplu’s mee naar buiten en kijken wie er ook zin heeft in een regendans.

#kleuradvies, #kledingadvies, #stijladvies, #spiegelmomentje, #bloggen, #vakantie, #humeur, #kinderen, #regen, #dansen, #danseninderegen, #mama, #papa, #kledingkast, #www.sunita-stijladvies.nl, #sunitastijladvies