Geloofsopvoeding

Je geloof delen, dat begint al dicht bij huis; thuis. In de geloofsopvoeding van haar kinderen ontdekt Christien daarvoor onverwachte momenten; tussen de muesli en boterhammen door. En ze ontdekt nog iets; terwijl zij haar kinderen iets wil leren over de hemel, leert ze zelf ook een mooie les.

“Mama, als je naar de hemel gaat, vlieg je dan door de lucht naar de Heere God?,’’ vraagt mijn dochter van 6 aan het ontbijt. Ik heb net mijn 1e koffie op. En ik land weer een beetje op aarde. Mijn vroege-ochtend-hersens bezinnen zich op een kindvriendelijk antwoord. Iets over lichaam en ziel. Mijn zoon van 8, dol op Minecraft, is me voor: ‘’Nee hoor, je teleporteert gewoon.’’ Ik zie mijn dochter kijken met een blik van, ja natuurlijk!

Oké, zelf zou ik het anders uitleggen. Maar eigenlijk is het best een mooie vergelijking. Het ene moment ben je nog op aarde. Het volgende moment ben je bij God. Het verschil tussen leven en LEVEN. Het ene moment blaas je je laatste adem uit. Het volgende moment krijg je nieuwe levensadem ingeblazen. Eeuwig Leven.

We praten nog even door over de hemel. Mijn dochter hoopt op een grote speeltuin en heel veel snoep. ‘’Ik wou dat ik nu al in de hemel was,’’ verzucht ze. Ik probeer even te prikkelen: ‘’Hoe zit dat dan? In de hemel heb je toch geen honger meer?’’ Waarop mijn zoon resoluut zegt: ‘’Wel als je dood bent gegaan van de honger. Wil je de muesli even doorgeven?’’ Euhm. Ja. Goedemorgen…

Geloofsopvoeding, het gaat vaak spontaan tussen de muesli en de boterhammen door. Ik hou van de puurheid en logica van kinderen. Soms moet ik ze een antwoord schuldig blijven. Omdat ik het zelf ook niet weet. Daar mag ik eerlijk in zijn.

Geloven als een kind. Jezus daagde ons ertoe uit. Hij zegende de kinderen. Ze zaten bij Hem op schoot. Dichterbij kan bijna niet. Vraag God vandaag om een puur en open hart. Om te leren geloven als een kind. Dan zal Hij Zijn Zegen over je uitstorten. Elke dag weer!

#weekvandeopvoeding #geloofsopvoeding #christelijkemama #mama #geloof #faith

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, kind, schoenen en buiten